Életem során mindig nagyon fontosnak tartottam az egészséges táplálkozást és a testünk épen tartását – ennek minden aspektusával együtt. A bevásárlások alkalmával mindig arra törekedtem, hogy változatos és vitaminokban gazdag étrendet állítsak össze a családomnak és magamnak, valamint, hogy a helyi termelőket részesítsem előnyben. Azonban most mégis arra a pontra jutottam a növekvő árak és a csökkenő minőség végett, hogy inkább megpróbálom magunknak előállítani azokat a termékeket, amiket szeretünk és szívesen fogyasztunk. Így nemrég vetőmag forgalmazók keresésébe fogtam és legnagyobb szerencsémre mindeközben rátaláltam a gazdabolt.hu weboldalra.

Az azért talán nem olyan nagy meglepetés, hogy vetőmag forgalmazók vannak dögivel. Gyakorlatilag a piacra is kimehetnék és ott is válogathatnék a vetőmagot árusítók termékei között, de mégis, én egy olyan ellátót kerestem, akinek a neve garancia arra, hogy tényleg jó minőségű gyümölcsök és zöldséges lesznek a megvásárolt magvakból. Egy online gazdabolt számomra, ahol ráadásképpen rengeteg szaktanácsadó is tevékenykedik pontosan egy ilyen üzlet, ahol a név garanciát is jelent egyben. Ezért itt kezdtem el bővebben körülnézni és válogatni a vetőmagok között.

Vetőmag forgalmazók és gyártók jócskán vannak az oldalon, hiszen több márka megtalálható attól függően, hogy pontosan melyik terméket is keresi valaki. Egy hagyományos veteményest szeretnék összehozni, amiben vannak zöldségek, gyümölcsök és persze fűszernövények is. Így aztán gyakorlatilag mindenféle termékből válogathattam, ami csak szembe jött, szóval az sem meglepő, hogy egy ilyen vegyes palettán a vetőmag forgalmazók színe-java előkerült.

Csak felsorolás szerűen elmondanám, hogy a gazdabolt.hu oldalról rendeltem többek között paradicsomot, paprikát, uborkát, padlizsánt, cukkinit, krumplit, sárgarépát és még rengeteg mindent, természetesen vetőmag formájában. Ha keresnétek egyébként a Vetőmag, hagyma, gumó kategóriában találjátok meg ezeket a termékeket, de mellettük még nagyon sok másik opció is fellelhető az oldalon, szóval ha rám hallgattok, akkor nem ragadtok le csak itt.

Említettem, hogy a vetőmag forgalmazók színe-java mellett arra is van lehetőség, hogy szaktanácsadóktól érdeklődjünk olyan témákban, amiben elbizonytalanodtunk, kérdéseink vannak, vagy csak egyszerűen szeretnénk tájékozottabbak lenni. Számos előre meghatározott témakör közül választhatunk a gazdabolt.hu megfelelő lapfülén, de természetesen van lehetőség feltenni a kertészkedős kérdéseket egyéb témában is. Ha tehát épp döntés előtt vagytok, vagy csak nem tudjátok eldönteni, hogy melyik cég mellett tegyétek le a voksot például a vetőmag forgalmazók közül, akkor nyugodtan keressétek őket, mert minden bizonnyal a segítségetekre lehetnek. Én is érdeklődtem náluk. Elmondtam, hogy milyen terveim vannak és kikértem a véleményüket, hogy milyen vetőmagokat volna érdemes megvenni, valamint, hogy majd mit mi mellé kellene ültetnem, hogy a lehető legjobb legyen a növények kapcsolata és persze a helykihasználás. Természetesen minden kérdésemre bőséges választ kaptam, úgyhogy én mindenképpen azt gondolom, hogy megéri a gazdabolt.hu-nál érdeklődni és persze vásárolni is!