Nőként inkább az olyan témákban vagyok otthon és mozgok szívesen, mint az egészség, pszichológia, design, divat, főzés és környezetvédelem. Előfordul azonban, hogy egy-egy olyan szituációt is meg kell oldanom egyedül, amihez nincs túl sok tapasztalatom és affinitásom.

Ilyen eset volt, amikor a szüleimtől kaptam egy autót, miután letettem a jogosítványt. Elköltöztem otthonról, és így nagyon sok mindent saját magamnak kellett megoldanom, elintéznem. Hivatalos ügyeket, bevásárlást, mosást, főzést. Amikor elmúlt a tél, a kocsimon persze még téli gumik voltak, azzal együtt kaptam az autót. Édesapám figyelmeztetett, hogy lassan szerezzek be nyári gumikat, mert azzal biztonságos csak a közlekedés a meleg időben.

Megnyugtattam, hogy ne aggódjon, minden rendben lesz, beszerzem a gumikat. Igen ám, de még sosem vettem autóalkatrészt, azt se tudtam, egyáltalán hol álljak neki keresni. Menjek el boltokba autógumit venni? De hogy fogom én azt elbírni? Ki fogja nekem fölszerelni?

Szerencsére támadt egy ötletem: megnézem az interneten, biztosan akad olyan cég, akiktől rendelni is lehet nyári gumit. Manapság már mindent lehet rendelni az internetről, nyári gumiabroncsot is minden bizonnyal találok. Remélem, van olyan webshop, ahol épp nyári gumi akció van.

Nem csalódtam, valóban bevált a megérzésem: a Gumidiszkont weboldalán meg is találtam, ami kellett, és ráadásul tényleg éppen nyári gumi akció volt. Nagy szerencsém volt, hogy lehet a honlapon autótípus szerint is gumit keresni. Ezen kívül még van lehetőség méret alapján vagy kulcsszó alapján is keresni. Nekem azonban fogalmam sem volt róla, hogy milyen méretű gumira van szükségem, ezért beírtam az autóm típusát a keresőbe, hogy csak olyan nyári gumi abroncsokat adjon ki, amik megfelelnek az autómhoz. Képes lennék akár teherautó-kerékhez venni nyári gumit úgy, hogy fel se tűnik.

Beírtam az “Autó” feliratú keresőbe az autóm adatait: Fiat Linea 2007, plusz a kivitelt. Egyből rengeteg gumiabroncsot dobott ki a nyári gumi akció keretein belül az oldal. Kicsit bajban voltam még így is, hogy tudtam, mind jó az autómra, hiszen rengeteg márka közül lehetett választani. Végül aztán nem sokat teketóriáztam, kiválasztottam egy közepes árkategóriájút és rendeltem belőle négyet.

Az Általános Információk menüpontra kattintottam, és a Személyes áruátvétel címszó alatt olvastam, hogy amennyiben a termékeket adott telephelyre rendeljük, lehetséges kérni a gumi felszerelését is. Ennek természetesen nagyon megörültem. Hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között lehet átvenni a rendelt nyári gumikat. A termék átvételekor vagy felszerelése után is lehet fizetni. Ugyanezen az oldalon olvastam, hogy a termékekre a rendeletnek megfelelő jótállást és szavatosságot vállalnak.

Így hát a telephelyre való rendelést választottam. Így nem kell külön szervizt keresnem, ahol felszerelik a gumit az autómra és biztos kezekben tudhatom. Az információs oldal alján használati utasítás is van a gumiabroncsokkal kapcsolatban. A lényeg, hogy az ellenőrzést és a cserét mindig szakember végezze el.

Örülök, hogy rátaláltam a gumidiszkont.hu-ra, mert nekik köszönhetően most már biztonságosan közlekedhetek a nyári gumival rendelkező Fiat autómmal.