A csajokkal sokat beszélgetünk minden féle témákról, és mostanában valamiért sokszor szóba jött a konyha. Egy nő, főleg egy háziasszony sok időt tölt ebben a helységben, így akaratlanul is, időről időre szóba kerül, kinek mi a véleménye róla.

Nem rég találtam rá az interneten egy nagyon hasznos linkre , amelyik a konyháról úgy ír, mint egyéniséged és életed egyik fontos színteréről. És valóban. Fontos, hogy a konyha tényleg egyedi igényeket elégítsen ki, és esztétikai szempontból is megfeleljen neked, passzoljon hozzád. Van, aki elegánsabb otthonban érzi jól magát, mások inkább rusztikusabban, vannak, akik a letisztult modern lakásokat szeretik. A konyhának a ház vagy lakás többi szobájához is passzolnia kell nagyvonalakban.

A háztartási és lakberendezési boltok (például IKEA, KIKA) linkjeire például gyakran szoktam kattintgatni, és ezekben az üzletekben, itt Budapesten is sok lehetőséget találsz a probléma orvosolására. Ők direkt helytakarékossági szempontok alapján készítik legtöbb modern konyha és étkező bútoraikat, mindenféle egyéni ízlést kielégítve. Viszont nem látnak el tanácsokkal, csak termékeik adatairól esik szó, arról például nem, hogy hogyan válogassuk ezeket a termékeket stílusunk szerint, egyáltalán: hogyan találjuk meg a stílusunk? Ezért is megfontolandó, hogy ha egy lakberendezéssel kapcsolatos linket találunk az interneten, vegyük figyelembe, hogy néha érdemes rá kattintani, hiszen többet is rejthet magában, mint egy üzlet termékkatalógusa.

A családi élet egyik legfontosabb élettere maga a konyha. A konyha a ház melegét adhatja, feltéve, ha jól van berendezve, a konyhabútorok minőségi alapanyagokból készültek, és hasznos eszközökkel van gazdagítva, amelyek megkönnyítik és gyorsabbá teszik az ott töltött munkát. Egy jól berendezett konyha emlékeket idézhet fel bennünk, például nagymamánkat, amint pogácsát készít a diófa felületű konyhaasztalon. A konyha a lakás lelke. A konyhabútorok magukba szívják azt az energiát, amit az ételek elkészítése fektettünk, az ételek illatát, és a munkaeszközeinkkel való súrlódást. De egy jó bútornak, különösen egy olyan helyen, ahol ételekkel foglalkozunk, nap, mint nap bírnia kell a strapát. Nem szabad például idő előtt elkopnia, felhullámosodnia, de a gyártónak arra is ügyelnie kell, hogy a nedvességet olyan jól állják a felületek, hogy ne rothadjanak be, nem utolsó sorban a könnyű tisztán tarthatóság is szempont.

Mindezekért, hogy konyhánk hosszú ideig szolgáljon minket a rá fordított idő ne nyűg és gond legyen, hanem élvezet, ezért meg kell említenünk még nem csak a bútorok minőségét, anyagát, de például a bútorok elrendezését is. Sokszor találkozni olyan konyhával, ahol csak idegeskedik az ember, mert nem lehet elférni, mert rosszul vannak felosztva a különböző felületek, például nem túl előnyös, ha gáztűzhely és a vágó vagy keverőfelület a szoba két legtávolabbi pontján van. Természetesen ennek ellentétje is feszültség forrása, tehát amikor a mozgástér túl szűk.

Ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet az általam talált oldal. Fedezd fel önmagad, alkosd meg a konyhád!