Biztosan Te is hallottad már azt a mondatot, hogy az vagy, amit megeszel. Ez természetesen egy kicsit túlzás, és nem egy helyes kijelentés, azonban nagyon jól érzékelteti, hogy mennyire fontos figyelnünk a táplálkozásunkra. Hiszen ha mindig csak gyorsételeket fogyasztunk, akkor nem lehetünk ugyanannyira egészségesek, mintha figyelnénk a változatos étkezésre.

Az interneten nagyon sok információ megtalálható arról, hogy mi is számít napjainkban egészséges ételnek. Ahány oldal annyi válasz, ezért ha szeretnél könnyebben eligazodni ebben a világban, akkor érdemes lehet megkérdezni erről egy szakembert.

Az egészségünk érdekében érdemes lehet figyelni arra, hogy elegendő mennyiségű fehérjét, zsírt, és szénhidrátot vigyünk be a szervezetünkbe. Ha ezekre figyelünk és emellett még a rendszeres mozgásra és a mentális egészségünkre is figyelünk, akkor máris sokat tettünk az egészségünk érdekében.

Amennyiben a következő dolgokra tudatosan figyelsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy figyelsz az egészségedre:

Kiegyensúlyozott táplálkozás és étrend. Ez azt jelenti, hogy olyan változatos élelmiszereket választasz, amelyek az öt táplálkozási csoportban benne vannak. Mik ezek a csoportok? A gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, fehérjék, és tejtermékek. Ha változatosan étkezünk, akkor ez biztosítja a szervezetünk számára az összes szükséges tápanyagot.

Érdemes lehet még figyelnünk arra is, hogy az évszaknak megfelelő friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk.

A teljes értékű gabonafélék hozzájárulnak az egészséges emésztéshez és a teltségérzet kialakításához. Ennek köszönhetően a mértékletességre is tudunk figyelni.

Az egészséges fehérjeforrások szükségesek a szervezet számára a sejtek, a szövetek, és az enzimek építéséhez és karbantartásához. Éppen ezért érdemes lehet figyelnünk arra, hogy megfelelő minőségű húsokat, halakat, tojást, magokat és hüvelyeseket fogyasszunk.

Illetve nem szabad elfeledkeznünk a bőséges folyadékbevitelről sem.

Mindezek mellett azt is fontos megemlíteni, hogy az évenkénti szűrővizsgálatok fontossága milyen sokat jelent a hosszútávú egészségünk fenntartása érdekében. Úgyhogy nem szabad félni ezektől a vizsgálatoktól és évente egyszer mindenképp megéri rászánni az időt, hogy teljes mértékben megbizonyosodhassunk arról, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Ezekre már a diákéveink alatt is figyelnünk kell, hiszen ilyenkor tudjuk megalapozni az életünket. És ez nem csak az egészségünkkel kapcsolatban igaz. Ha az egyetemi tanulmányaid mellett diákmunkát vállalsz, pl a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán keresztül, akkor nagyon sok előnyre tehetsz szert.

TopiWork Iskolaszövetkezet

A TopiWork Iskolaszövetkezet nagyon sok lehetőséget kínál a diákjai számára, ezért ha egy olyan megbízható iskolaszövetkezet keresel, de akik elegendő figyelmet szentelnek a diákoknak, és a munkák minőségére, akkor itt a helyed. A TopiWork Iskolaszövetkezetben biztosan nem fogsz csalódni. Hiszen nagyon lelkiismeretesen dolgoznak, naprakészek és mindent megtesznek az ügyfeleik és a diákjaik elégedettsége érdekében.

Nagyon sok céggel állnak kapcsolatban, ezért a diákmunka felhozataluk nagyon széleskörű. Ennek köszönhetően mindenki könnyedén megtalálhatja azt a diákmunkát, amit szeretne.

Legyen szó fizikai munkáról, otthonról végezhető feladatról, gyakornoki munkákról, vagy az egyéb kategóriába sorolható diákmunkáról, a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalán meg fogod találni a számításaidat. A nagy kínálat mellett figyeltek arra is, hogy ne vessz el a lehetőségek forgatagában. Ezért a honlapjukat úgy hozták létre, hogy könnyű legyen rajta keresztül a keresés. Külön ki tudod választani, hogy mely megyében és városban szeretnél munkát vállalni, milyen kategóriájú munka érdekel, és konkrétan kulcsszóra is kereshetsz.

Ennek a funkciónak köszönhetően csak azokat a munkákat fogod látni, amik valóban érdekesek lesznek számodra. Ezzel nagyon sok időt meg tudsz spórolni magadnak.

Ebből is látszik, hogy a TopiWork Iskolaszövetkezet számára fontos a könnyű átláthatóság, az egyszerű és gyors weboldal használat, illetve a megfelelő tájékoztatás is. Hiszen nagyon sok olyan információ megtalálható az oldalukon, ami a diákmunkához elengedhetetlen.

Megtudhatjuk, hogy milyen szabályok vonatkoznak a diákmunkásokra, hogyan tudsz munkát vállalni rajtuk keresztül, hogyan tudsz jelentkezni, miként zajlik a kiválasztási folyamat, mikor tudsz munkába állni, hogyan kapod meg a fizetésedet, passzivált hallgatói jogviszonnyal mikor tudsz munkát vállalni, hogyan tudsz felmondani stb.

Magáról a cégről is sokat megtudhatsz a weboldal elolvasásával, ezért ezáltal őket is jobban megismerheted. Sőt, a cégek számára is tartogatnak hasznos tartalmakat. A honlapjukon külön kitérnek azokra a dolgokra, amik a vállalkozások számára lehetnek érdekesek. Pl. olvashatunk olyan visszajelzéseket, amiket az eddigi cégek mondtak a TopiWork Iskolaszövetkezetről. Ezekből a véleményekből az látható, hogy nagyon lelkiismeretesen dolgoznak, mindig naprakészek, rugalmasak az ügyfeleikkel, és megfelelő előszűrést végeznek, hiszen mindig megfelelő jelölteket küldenek az állásinterjúra.

Illetve arra is kitérnek, hogy miért éri meg egy cég számára diákmunkást vállalni. Ilyen pozitívum pl. az, hogy járulékmentesen lehet foglalkoztatni a diákokat, a vállalkozásnak nem kell foglalkoznia az adminisztrációval és a bérszámfejtéssel, az iskolaszövetkezet által kiállított számla költségként elszámolható, a cég ismertsége a diákok körében nőni fog, illetve ha úgy döntesz, magyar diákot a tanulmányai végeztével át szeretnéd venni saját állományba, akkor ez díjmentesen megteheted.

Ezek szerintem mind olyan előnyök, amik miatt érdemes lehet átgondolni azt, hogy diákokkal is együtt dolgozzunk.

De nézzük meg a másik oldalt is, hogy diákként miért éri meg nekünk dolgozni. Az első és talán az egyik legfontosabb dolog, hogy nagyszerű pénzkereseti lehetőséget kínál számukra a diákmunka. Ennek köszönhetően nem csak költőpénzre tehetünk szert, de akár már diákként elkezdhetünk félretenni a felnőtt életünkre.

Emellett szakmai tapasztalatra is szert tehetünk, ha olyan munkát vállalunk, ami valamilyen szinten kapcsolatban áll a tanulmányaikkal. A TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán nagyon sok gyakornoki munka is megtalálható. Ezek a munkák és kategóriákra vannak bontva aszerint, hogy milyen területhez tartozik az adott munkakör. Ilyen kategória például az IT, marketing, HR, műszaki terület.

Emellett a diákmunka lehetőséget kínál a kapcsolatépítésre az üzleti és szakmai körökben. Ezek a kapcsolatok nagyszerűek lehetnek a későbbi munkalehetőségek keresése során, vagy akár mentoráláshoz is vezethetnek.

Megismerheted a munka világát, és sokkal önállóbbá, illetve felelősségteljesebbé válhatsz. Megtanulhatod jól beosztani az idődet, hiszen a tanulás és a munka összeegyeztetése nem mindig könnyű feladat.

Diákként rugalmasan tudsz munkát vállalni, ezért a legtöbb esetben könnyen a tanulmányaikhoz igazítva tudsz dolgozni. Mindez már a teljes munkaidős állásokról nem mondhatók el.

A TopiWork Iskolaszövetkezet nagy figyelmet fordít az oktatásra is, ezért van egy blog oldaluk. Itt olyan fontos témákkal foglalkoznak, mint például az önfejlesztés fontossága, megismerheted a munkahelyi etikettet, betekintést nyerhetsz egy állásinterjúra, megtudhatod hogyan kell jó motivációs levelet írni, és a pozitív első benyomásról és bővebb információkat kaphatsz. Ha elolvasod ezeket a bejegyzéseket, akkor máris sokat tettél annak érdekében, hogy a munkakeresésed sikeres legyen.

Látogass el a TopiWork Iskolaszövetkezet honlapjára, nézd meg a jobbnál jobb diák munkákat és válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat. A jelentkezést követően a TopiWork Iskolaszövetkezet csapatából valaki fel fog keresni telefonon, hogy megbeszéljétek a részleteket és a további teendőket.

Vállalj könnyedén diákmunkát a TopiWork Iskolaszövetkezettel!