Bár azt már tudjátok, hogy a hasamat nagyon szeretem, azért figyelek arra is, hogy sportoljak mellette. Bevallom, nem vagyok híve a nagyon népszerű és sokak által űzött, már már tipikus sportoknak, mert unalmasnak tartom őket, így mindig valami újat és izgalmasat keresek. Most persze nem kell azt gondolni, hogy amúgy nálam csak az ejtőernyős, extrém sportok jöhetnek szóba – inkább értsétek úgy, hogy a klasszikus értelemben vett aktív tevékenységek helyett inkább arra törekszem, hogy kicsit feldobjam őket. Annak érdekében, hogy érthetőbb legyek, hoztam is nektek egy példát.

Személy szerint nagyon szeretek horgászni. Általában hárman vagy négyen szoktunk menni egyszerre a barátnőimmel (mármint azokkal, akik szintén szeretnek horgászni, a többieket nem lehet egy ilyen programra rávenni) és mindig jól sül el a dolog (néha még szó szerint is.. :)). Viszont úgy gondoltam, hogy idén olyan alkalmat is szeretnék, amikor a horgászást nem feltétlen kedvelő barátaink is csatlakozhatnak hozzánk és együtt tölthetünk egy napot a kellemeset a hasznossal összekötve: amíg mi horgászunk, ők közben élvezik a kilátást és környezetet. Mivel kisebb tavaknál ez kevésbé kivitelezhető, valami nagyobbra vágytam – így jutottam el a https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/ oldalra keresésem közben és rögtön tudtam, hogy megtaláltam, amit kerestem: egy olyan egész napos program, amiben nem csak és kizárólag a horgászatról szól, hanem azoknak is tud kikapcsolódással szolgálni, akik nem profi horgászok. A nappali balinozás programötlet nagyon tetszett, így miután kicsit jobban én is utánajártam és beszéltem a BalatonPRO csapatával a részletekről, beavattam a többieket is, hogy mit szólnak hozzá. Szerencsére mindenkinek tetszett az ötlet, így el is kezdtem szervezkedni. Most már konkrét tervekkel kapcsolatban vettem fel ismét a BalatonPRO-val a kapcsolatot és elkezdtük közösen megszervezni a napnak a fontosabb részleteit. A csomagban a horgászat mellett egy tapasztalt túravezető is volt, akire mindenképp szükség volt, mert bár a csapat fele (velem együtt) szokott horgászni, a Balatonon még nem voltunk, így örültem, hogy lesz ott velünk valaki, aki elkalauzol minket. A többiek pedig annak örültek, hogy a fürdőzés is bele volt kalkulálva a programba a Balaton közepén.

Kiváló időt fogtunk ki a balatoni horgászásunk napjára, így mindenki ki tudta élvezni a Balaton nyújtotta lehetőséget. Nagyon jó élmény volt, hogy még azok is kipróbálták a horgászatot, akik korábban nem annyira érdeklődtek iránta a lányok közül – szerintem ennek az lehetett az oka, hogy nagyon “feelinges” volt a Balaton közepén horgászni. A BalatonPRO nagyon jól megszervezte a kiruccanásunkat és a túravezető is rendkívül sokat segített nekünk. Ha egy mondatban kellene összegeznem az élményt, csak annyit mondanék, hogy a BalatonPRO tényleg pro nemcsak a szervezésben, de a programok kivitelezésében is és nekünk egy felejthetetlen élményt nyújtottak! Igen, még azoknak is, akik nincsenek oda a horgászatért, így bátran ajánlom őket azoknak, akik csak egy tartalmas, de közben nyugalmas napot szeretnének eltölteni a Balatonon.