Már lassan három éve élek Budapesten, és a barátaimmal gyakran összeülünk főzőcskézni. Az egyik barátnőm nem olyan régen lett vegán, így sok gasztronómiai újdonságot tudok nála kipróbálni. Most is egy ilyen alkalom volt. Kivételesen jó idő volt, így nem metróztam a Deáknál tovább, hanem gyalog mentem az Oktogonig. A Király utcán aztán megkapott egy kirakat. Thai masszázs szalon.

Csóró egyetemistaként, ahogy azt mondani szokták, nem épp erre kellene költenem az ösztöndíjamat. Viszont a folyamatos gép előtt ülés nem épp a legegészségesebb időtöltés, még ha szükséges is. Gyorsan lefényképeztem a kirakatot, baj nem lehet belőle, ha később megguglizom, és mentem is tovább a dolgomra.

Mikor aztán visszaértem az albimba, elő is kaptam a képet, először is megnézni, milyen áraik vannak. Mert az összes ösztöndíjamat biztos nem fogom erre költeni. Pláne, hogy először csak kipróbálás szinten menne a dolog. A weboldaluk nagyon szép volt, és érthetően le is írták a masszázsok menetét (így például a talpmasszázs sorrendjét is), és azt, mire kell figyelni egy-egy ilyen masszázsnál, milyen előnyei vannak és hasonlók. Az is nagyon tetszett, hogy az oldal alján megjelenítik a gyakran ismételt kérdéseket, így nem kell külön még azt is keresgetni.

Nagyon sokféle masszázzsal szolgálnak, és így az árak is változók, de egy teljes testmasszázsért se kérik el a lelkedet. Olyan 10-15 ezer forint környékén vannak a 90 perces teljes testmasszázsok is, és ugye ez lehet ennél rövidebb is, ahol azt jelzik. Általában 30, 60 és 90 perces masszázsok vannak minden fajtából, de van amiből csak 60 és 90 perces van. De mindent feltüntetnek árral együtt.

Én a talpmasszázs mellett döntöttem, és érdekes volt, hogy a talpmasszázs sorrendje milyen fontos ennél a fajta masszázsnál. Minden pont, amit megnyomkodtak a talpamon, egy-egy szervemhez kapcsolódott. De nem az egész masszázs koncentrált a talpamra. Az egy órás masszázsból 10 percig a többi testrészemet is átmasszírozták, csak a hátamat és a kezeimet hagyták ki. Előre szóltam, hogy ha lehet kíméletesen csinálják, mert nem igazán bírom a fájdalmat, szóval egy nagyon kellemes órában volt részem.

Nem azt mondom, hogy ezután minden hónapban elfogok járni (bár ha tehetném, megtenném), de kétszer-háromszor egy évben, biztos jót tenne. Én csak ajánlani tudom, mindenkinek.