Vannak olyan orvosok, akik a mai napig azt állítják, hogy jelentős változást nem tudunk elérni az egészségünkben az étrendünk átformálásával. Ellenben a dietetikusok azt mondják, az egészséges életmód egyik fő pillére a változatos, kiegyensúlyozott étrend. Mivel nagy szerelmem a gasztronómia, és ez hajlamos is meglátszani rajtam, ezért már idejekorán el kellett kezdenem foglalkozni ezzel a témakörrel. Hiába főzöm ugyanis az eredeti olasz recept alapján mondjuk a bolognait vagy a carbonarat, az olasz klasszikusok mellé nem ártanak a könnyebb, zöldségekben, fehérjében gazdagabb források is. De nehéz a tésztákat kicsit visszább venni, ugyanis azok a kedvenceim. Cserébe viszont legalább nem vagyok édesszájú, de a szénhidrátban gazdag ételeket így is szeretem… Tészták, sós péksütemények, szendvicsek és krumplis ételek… Nehéz nekik ellenállni, de természetesen minden elkészíthető úgy, hogy sokkal kedvezőbb élettani hatásai legyenek.

Alkalomadtán pedig belefér a tiszta élvezet és a szénhidrátban és esetleg zsírban dús étel is. Nem esne jól például a carbonara, ha minden falat mellé egy adag salátát is magamba kéne erőltetnem, de meg lehet úgy is oldani ezeket a dolgokat, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon – azaz esetünkben én lakjak jól, és közben fogyjon el szépen a zöldség is. Én egyébként nem tartom jónak a hús és zsírban dús ételek rendszeres fogyasztásával szemben a szénhidrát jelentős lecsökkentését, de nem szólok bele abba, ki milyen elvek szerint éli az életét. Én azt vallom, hogy körülbelül 80%-ban fenntartható számomra a komplex ételek fogyasztására való törekvés, egy teljes hetet tekintve pedig a maradék 20%-nyi étkezést meghagyom magamnak a puszta dőzsölés színterének. Ebbe belefér egy-két szelet vajas kalács, nem „alakbarát módon” elkészített hamburger, sült krumpli vagy bármi ilyesmi. A hangsúly szerintem azon van, hogy hosszú távon tartható legyen a dolog.

Szeretek elköteleződni dolgok mellett, ez például abból is látszik, hogy szappan készítés alapanyagok terén nálam már jó ideje csak a Pipere Porta online shopja jöhet szóba – na jó, ritkán, amikor eljutok arra, esetenként a budapesti üzletük is. Elsősorban azért ajánlom figyelmetekbe ezt az áruházat, mert hiszem és vallom, hogy minőségi termékeket csak minőségi alapanyagokból lehet létrehozni. Éppen ezért nem változtatok azon, ami már ennyire jól bevált – esetemben ugye a Pipere Porta. Csak úgy nézelődni is jól esik néha az oldalon, mert ilyenkor már fejben tudom tervezgetni a következő illat- és színkombinációkat.

De persze mindenki kezdte valahol, így én is. Amikor a figyelmembe ajánlották az oldalt, még nem gondoltam, hogy egy napon majd én is ajánlani fogom a pipereporta.hu-t a blogomon. Például a szappan készítés alapanyagok és technika terén is egy kényesebb dolog, de azért nem kell megijedni tőle, nem olyan bonyolult. Én is könnyen beletanultam, és hát persze ilyen profi alapanyagokkal és eszközökkel nem is volt nehéz – hála a Pipere Porta szakértelmének és szortimentjének. A siker pedig meghozza a kedvet a további próbálkozáshoz is. Például a kiöntő formákkal igazán különleges gyertyák, szappanok vagy akár fürdőbombák készíthetőek – ki ne szeretné a szemet gyönyörködtető, illatos, és egyben praktikus dolgokat? Magunkat és szeretteinket is megajándékozhatjuk a Pipere Porta termékeivel készült apróságokkal.

Hogy miért válaszd a Pipere Portát? Azt hiszem, nincs elég kapacitás most arra, hogy felsoroljam, de azért tudok néhány dolgot mondani, ami szerintem mindenképp meggyőző esetükben. Először is a termékek széles tárháza szerintem önmagáért beszél. A különböző fő- és almenük logikusan lettek kialakítva, így egy igazán felhasználóbarát weboldal a végeredmény, a temérdek árucikk ellenére tehát mégsincs a weboldalnak zsúfolt, átláthatatlan hatása. Mindent könnyen megtalálok, amit épp kigondoltam magamnak, ez pedig az előbb említett logikus felépítésnek, és a keresőnek, szűrési feltételeknek is köszönhető. Bal oldalt egy kis fülről tudjuk lenyitni a szűrőket, be tudjuk állítani például az árat és a kiszerelést is, ami szerintem igencsak praktikus. Ha arról van szó, akár a korábban a kedvencek közé rakott termékeket is gyorsan megtalálhatjuk.

szappan készítés alapanyagok

Sokan megijedhetnek, ha a szappan készítés alapanyagokról és azok összeválogatásáról van szó. Mint ahogy már mondtam, egyáltalán nem kell ezektől félni, pláne akkor, ha megnézzük a videós oktatási anyagot és a blog szekcióban található bejegyzéseket. A videós tartalom sok szempontból praktikus: rövid idő alatt sok információt tud átadni, nem veszünk el a sorok között, látjuk is, hogyan történik az adott kozmetikum vagy termék készítése. Szerintem ezekből a legkönnyebb tanulni, és hálás vagyok, hogy a Pipere Porta ezeket teljesen ingyen és bérmentve elérhetővé teszi a látogatói számára. Ugyanakkor a blogos bejegyzéseket is érdemes elolvasni, mert sok hasznos információt tartalmaznak, és egyfajta kedvcsinálóként is értelmezhetőek a termékek kipróbálásához.

A szállítással és a fizetéssel eddig sosem volt problémám, minden zökkenőmentesen zajlott. A csomag érkezése általában pár munkanap, ezt eddig minden alkalommal tartották is. Van, hogy több dolgot rendelek egyszerre, de szeretem az újdonságokat is figyelemmel kísérni és néha újítani, próbálkozni a Pipere Porta figyelemreméltó termékeivel. A szállítási opciókról és a fizetési módokról is mindent megtalálhatsz természetesen az oldalon, de megnyugtatlak, bőven van lehetőséged, hogy kiválaszthasd a számodra legmegfelelőbb opciót.

Akár járatos vagy a D. I. Y. projektekkel kapcsolatban, akár frissen vágnál bele, a Pipere Portát szívből tudom a figyelmedbe ajánlani. Ha teheted, látogass el a Budapesten található boltjukba, de előtte a nyitvatartási időt mindenképpen csekkold le az oldalon. Ha hasznos, egyben kreatív kikapcsolódást keresel, akkor szerintem a lehető legjobb ötlet a gyertya- vagy szappanöntés, de természetesen a többi dologgal se lőhetsz mellé, amit a pipereporta.hu termékeivel alkothatsz. Számomra az egyik legkedveltebb időtöltés, és a legmegbízhatóbb webshop, amivel az utóbbi időben találkoztam. Tegyél velük egy próbát nyugodt szívvel, ígérem, hogy nem fogsz bennük csalódni – maximum csak pozitívan.

Ha pedig csak egy kis olvasnivalóra vágysz egyelőre, vagy a videós tartalmakba pillantanál bele, de még nem vagy biztos magadban, akkor is kattints bátran a pipereporta.hu-ra, hogy betekintést nyerhess ebbe a kreatív világba. Meglásd, megjön majd a kedved az alkotáshoz is!