Mindig is szerettem főzni, de amikor édesanya lettem, még több gondot fordítottam arra, hogy nap mint nap egészséges és finom fogások kerüljenek a családi asztalra. Amikor diétázom, picit persze macerásabb a dolog, mert magamnak külön készítem el a kalóriaszegényebb ételeket. Viszont a gyerekeknek és a férjemnek ekkor sem kell nélkülözni egy-egy finom palacsintát, vagy gofrit.

Gyerekvállalást követően igyekeztem hamar visszanyerni a formámat, és szerencsére sikerült is, újra beleférek régi farmerembe, és a mérleg sem mutat többet, mint annak előtte. Sajnos nem minden hölgy mondhatja el magáról ugyanezt. A terhességek és a szülések, a szoptatási időszak mindannyiunk szervezetét megviseli, de eltérően reagálunk rá. A szerencsésebbeken már pár hét vagy akár pár nap elteltével sem látszik meg, hogy kisbabája van, míg rosszabbul járt társaiknak, hetekre, hónapokra van szükség ahhoz, hogy újra elégedetten nézzenek a tükörbe.

Manapság, a diétán és az edzésen túl számos más megoldás is van arra, hogy visszanyerjük régi formánkat. Napjainkban számos plasztikai sebész szolgáltatása elérhető széles körben, korrekt árakon, magas színvonalon. Szerintem egyáltalán nincs semmi szégyellnivaló abban, ha az ember lánya egy ilyen beavatkozás igénybevételére szánja rá magát. Az én barátnőim között is van olyan, aki szülés után megcsináltatta a mellét és a hasát is.

Ő a Kelemed Plasztikai Sebészethez fordult és utólag is nagyon elégedett az eredménnyel és azzal a döntésével, hogy ez a plasztikai sebész volt az, akit választott. Ez egy budapesti székhelyű sebészet, mely számos szolgáltatást kínál a szépülni vágyó hölgyek számára. Speciális területe éppen a szülési utáni állapotok korrekciójára szakosodott, melyet Mommy Makeover néven kínál a gyermekvállalás után lévő hölgyek számára.

A kifejezés szó szerinti fordítása: anya felújítása. Hazánkban is egyre növekvő a nők körében az igény a szülés utáni plasztikai műtétekre.  A legnépszerűbb ezek közül a mellek és a has korrekciója, de gyakran kérnek zsírleszívást vagy karplasztikát, valamint megigazíttatják az intim területeket is. Emellett comb- és fenékplasztika iránt is nagy a kereslet, a hogyan a császármetszések helyén keletkezett hegek korrekciója is gyakori. A Mommy Makeover programban ezeknek a beavatkozásoknak egyidejű kombinációja is elvégezhető az egyéni adottságok figyelembevételével persze.

Nem mindenki alkalmas a műtétekre

Az ideális jelölt a fent felsorolt műtétek elvégzésére az a hölgy, aki torna és egészséges étrend segítségével elérte az alakformálásban a maximumot, és testsúlya nagyjából azonos a szülés előttivel. Továbbá az eredményeket illetően reális elvárásai vannak.  Vagyis, számítani kell rá, hogy minden plasztikai műtét heggel jár, illetve, hogy a beavatkozás utáni eredmény nem fogja teljesen visszaadni a szülés előtti állapotot, csak ahhoz közelítő eredményt. Egyébként a műtéti eredmények tartósságáról minden páciens testre szabott tájékoztatást kap egyéni konzultáció során.

Szoptatás és szülés után nem végezhetőek el azonnal a beavatkozások, hagyni kell időt a szervezetnek a regenerálódásra. A szoptatási időszak lezárulása után 6 hónapot kell várni, hogy korrekció szóba jöhessen. Ezek nagyon gyakori, tulajdonképpen rutinműtétnek minősülnek, ám az egyidejűleg történt operációkat illetően a szövődmények felmerülésének lehetősége értelemszerűen nagyobb.

A felépülési idő a fiatal és a fiatal középkorú páciensek esetében gyors, de azt is figyelembe kell venni, hogy milyen műtétek történtek egy időben. Mert például ha mell- és hasplasztika is történt, a kettő gyógyulási ideje nem azonos. De ilyenkor mindig a hosszabb gyógyulási idejű beavatkozást kell figyelembe venni a gyógyulás és felépülés során.

Barátnőm is a Mommy Makeover beavatkozásait vette igénybe, tényleg nagyon meggyőző eredménnyel. Éppen olyan csinos, mint a gyerekek születése előtt. Önbizalmának is nagyon jót tett, hogy rászánta magát mert kivirult és visszatalált régi önmagához.