fűtés klímával

Belefutottam egy olyan elképesztően finom, egészséges zabkeksz receptbe, hogy el sem hiszem! Az egész roppant egyszerű: nem szükséges semmi más hozzá, csak banán és zabpehely, ezeket össze kell dolgozni, majd pedig egy tepsiben egyszerűen kisütni. Hihetetlennek hangzik, de nagyon finom zabkekszek készülnek belőle.

A keksz majszolgatása közben arról beszélgettünk párommal, hogy ideje lenne beruházni egy klímára, lassan itt van a nyár, és már tavaly is nagyon nehezen viseltük el a hőséget a lakásban. Engem viszont az a téma is nagyon érdekelt, hogy lehet-e klímával fűteni, és ha igen, akkor hogyan lehetséges a fűtés klímával.

Egy kisebb kutakodás után megtaláltam egy weboldalt, ami pont a fűtés klímával témáját boncolgatta. A weboldalt olvasgatva rájöttem arra, hogy azért nem igazán lehet azzal számolni, hogy az egész téli időszakot klímával fogjuk fűteni, hiszen ez nem lenne túl gazdaságos, bár az inverteres klímák a hűtés szempontjából már sokkal, de sokkal gazdaságosabbak, mint a hagyományos klímák, amihez mérten akár 40-45%-ot is lehet spórolni a villanyszámlán, azonban fűtés szempontjából a cirkófűtés verhetetlen, így a klímával való fűtést leginkább kiegészítőként lehet alkalmazni.

Nálunk a lakásban távfűtés van, az őszi időszakok jutottak eszembe, amikor már elég hűvös van kint, de a társasházban még nem indítják be a fűtést. Ekkor a klímának az a tulajdonsága, hogy fűtésre is tudjuk használni, nagyon jól tud jönni, amíg nem indul be a fűtési szezon, addig a klíma nagy segítség lehet abban, hogy ne fagyjunk meg a lakásban, és ne kelljen bent is kabátban mászkálni, tényleg volt rá példa.

Persze egy többszobás lakást nem igazán lehet se lehűteni, se fűteni egyetlen egy klímával, így mi végül a Klímaglobál Kft-től egy két darabos beltéri egységre kértünk árajánlatot. Azt gondoltam, hogy két egység elég lehet, végül ezt a gondolatomat a Klímaglobál szakembere is megerősítette. Egyébként nagyon jó fejek voltak, a helyszíni felmérés nem vett igénybe sok időt, szakmai témákra szorítkoztak és minden részletet elmondtak a további lépésekkel kapcsolatban. Örülök, hogy itt Komárom-Esztergom megyében ilyen szuper, megbízható klímaszerelő csapat érhető el. Az igazi szakember nagy érték, nem egyszerű megtalálni őket, de amikor meglelem, nem engedem el soha többet, haha. Természetesen azonnal mentettem a telefonszámukat és a weboldaluk linkjét is, hogy bármilyen kérdés felmerül, tudjam keresni őket, és persze az éves karbantartásra is őket fogom hívni, eszembe nem jutna ilyen kiszolgálás után máshoz fordulni.