akciós bukósisakHa a gyengébbik nemre gondolunk, akkor az első néhány dolog között, ami eszünkbe jut, biztos, hogy ott lesz a vásárlás. Persze igazságtalanak lennénk, ha azt mondanánk, hogy általánosan minden nő oda van a plázák butikjaiban való költekezésért, de azt be kell látni, hogy a nagyrészük így van ezzel. Nem is feltétlenül probléma ez, ameddig az egész vásárolósdi egészséges keretek között zajlik. Ha alaposabban végiggondoljuk, akkor sok előnye is lehet ennek a szokásnak, hiszen ki tudná jobban, hogy mikor hol lehet olcsón, akciósan vásárolni, ha nem azok, akiknek az egész napja ebből áll. Valójában rengeteg pénzt meg lehet azzal spórolni, ha tudjuk mikor, mit és hol kell megvenni ahhoz, hogy a lehető legjobb ár-éték arányban tudjunk vásárolni. Ebben pedig a női nem verhetetlen.

Azonban nem csak a különböző boltokban lehet pénztárcabarát leértékelésekkel találkozni, hanem az interneten is. Mint korábban le is írtam nektek az én drága kis fiacskám, már nem csak a borsófőzeléket, de a motorozást is nagyon szereti. Akik olvasták a korábbi cikkemet, azok tudják, hogy ennek annyira azért nem örültem, bár végül is elfogadtam a dolgot. Azóta is azon töprengek, hogy ezentúl ajándékba tőlem mindig különböző védőfelszereléseket fog kapni, hogy saját magamat is megnyugtassam, bár a fiacskám elmondása alapján ezzel neki is segítek, mert úgy is meg kéne vennie ezeket a dolgokat. Így legalább nem haszontalan kötött pulcsit kap karácsonyra.

A megfelelő ajándék kiválasztása, és a saját magam megnyugtatása érdekében elkezdtem kicsit utána járni a különböző motoros felszereléseknek, az interneten. Minden nőtársamnak, akik hasonló cipőben járnak, ajánlom ezt, mivel nem kevés az akciós bukósisak. Ennél jobb ajándékot pedig el sem tudnék képzelni. Persze a legfontosabb számomra, hogy az én kicsikém minél jobban védve legyen, így a lehető legjobb minőségű felszerelést akartam neki nyújtani.

A cég, akikkel felvettem a kapcsolatot nagyon segítőkész volt, és rengeteg információval láttak el, többel is, mint amennyit meg tudnék jegyezni. Rövid idő alatt megtudtam, hogy mire kell odafigyelni, ilyen jellegű ruhák vásárlásakor, mit kell megtudnom ahhoz, hogy méretben és használhatóságban is a megfelelő terméket tudjam kiválasztani az én kicsimnek. Persze akinek nincs ideje bemenni egy kereskedésben, az az interneten is könnyen utánajárhat ezeknek a dolgoknak. Néhány információt akár az én cikkeimből is megtudhat, ugyanis leírom a biztonsággal kapcsolatos tudnivalókat. Hiszen tudjuk, első a biztonság.

A lényeg az, hogy bármennyire is olcsó egy termék, ne hagyjuk, hogy elragadjon bennünket a vásárlás, és akció láz, mivel ennek komoly következményei lehetnek. A legtöbbször ugyanis azért olyan nagyon olcsó egy-egy bukósisak, mert igazából szinte semmit nem véd. Ilyet pedig egy anya sem szeretne a gyermekének ajándékozni. Az Európai Unióban azonban van egy szabvány teszt, aminek meg kell felelnie a védő sisaknak ahhoz, hogy valóban hasznos része legyen a motoros felszerelésnek. Ez az ECE 22.05. Azokat a bukókat, amik átmennek ezen a teszten egy matricával is ellátják, ami nyilvánvalóvá teszi az adott tárgy minőségét. Amelyiken nem szerepel ilyen jelölés, azt ne vegyük meg semmi esetre sem, ugyanis nagyjából annyit ad hozzá a védelemhez, mint egy kartonból hajtogatott jelmez. Ráadásul az ilyen minősítéssel rendelkező sisakok között is van olcsóbb, így ezek sem jelentenek épp nagy megterhelést. Bár mi lehetne fontosabb, mint az én drágaságom testi épsége? Semmi.

Akik ennél is jobbat szeretnének, azok számára a SHARP teszten átesett sisakokat ajánlom. Ez a folyamat az angol kormány által lett kifejlesztve. Ennek során nem csak az egyenes ütésekkel, de a csavart, oldalról érkező behatásokkal szemben is vizsgálják az anyag ellenálló képességét, így sokkal élet hűbb helyzetet szimulálva. Persze az itt megfelelt védő eszközök is jók és a csak ECE 22.05-ös minősítéssel rendelkezők is tökéletesek a használatra. Csupán itt a minősítéshez a különböző kényelmi faktorok is hozzájárulnak. Az én kisfiam fejecskéjét pedig nem nyomhatja a bukósisak, különben a végén még eszébe jutna levenni. Ezért is választottam én ilyet neki.

Akár online is megrendelhetjük a terméketeket, ami elég kényelmes és gyors, viszont azoknak, akik először vásárolnak ilyesmit, mindenképp javaslom, hogy élőben tegyék ezt, mivel rengeteg jó ötletet és fontos tudnivalót fognak mondani a boltba, így biztos nem rontunk el semmit. Az internetet viszont azért érdemes figyelni, mert akkor biztosan nem fogunk lemaradni a különböző kedvezményekről. Márpedig mi lehetne fontosabb, mint az, hogy olcsón, de hatásosan védhessük csemetéink épségét. Remélem, hogy az új bukósisak garantálja majd nekem, hogy még sokáig készíthessek borsófőzeléket az én csillagomnak.