Ép testben ép lélek, ahogy a mondás is tartja. Nagyon régóta gondolom úgy, hogy az egészségünk megóvása érdekében alkalmanként kötelesek vagyunk kikapcsolódni. A kikapcsolódás pedig mindenkinek mást jelent. De az biztos, hogy nem szabad magunktól sajnálni az időt és ha megnyugvásra van szükségünk, akkor ennek eleget kell tennünk.

Tavaly nyáron sehova nem tudtunk elmenni a kedvesemmel. Vagy a pénzünkre volt szükségünk, vagy az idő nem volt megfelelő, vagy nem volt jó az alkalom egyikünknek sem. Ezért a nyári főszezon után, szeptember elején egy kirándulást találtunk ki magunknak, hiszen ekkor már elvonul a tömeg, és még az időjárás is megengedi, hogy strandolhassunk kedvünkre. Egy ismerősünk közösségi oldalra kitett képein láttuk, hogy Siófokon voltak a nyáron. Nagyon tetszettek nekünk a képek, ezért rákerestünk az interneten arra, hogy siófok szállás.

Első ránézésre nem volt könnyű választanunk, mivel több apartman is található a weboldalon. De aztán rövid keresgetés után kiválasztottunk egyet, amely közvetlenül a Balaton partján van és az erkélyre kiülve, közvetlenül csodálhatjuk a naplementét. Ez egy kétszemélyes apartman volt, gyönyörű, modern bútorokkal felszerelve, konyhasarokkal, kényelmes fürdőszobával.

harkány szállás

Amellett, hogy a szobák nagyon jól néztek ki és roppant kényelmesnek tűntek, az apartman közel volt a sétányhoz, és az éttermekhez. Ez fontos szempont, mert ha mi elmegyünk nyaralni, nem igazán szeretünk főzőcskézni, persze jó, ha van egy kisebb konyha, egy kávé vagy rántotta elkészítéséhez, de többnyire szeretjük ha legalább nyaralás alatt nem kell ezzel bajlódni. Szeretünk új ételeket megkóstolni, és akár mindennap más nemzetiségű, típusú konyhát kipróbálni.

Ráadásul, ami külön nagyon csábító ebben a helyben, hogy rengeteg akcióval készülnek az évnek szintem minden szakaszában. Így, ha az ember jól időzít és egy kicsit rugalmasabb, akkor nagyon kedvező áron juthat hozzá egy kiadós feltöltődéshez. Mi is egy ilyen általuk szervezett akció keretében mentünk el végül tavaly.

Nagyon megérdemeltük már azt a hosszú hétvégét és ez a siófoki szállás mindent meg is tett azért, hogy az egész éves fáradtságunkat és magunkkal húzott terheket itt lepakolhassuk és jól itthagyhassuk. Nagy szerencsénkre végig csodálatos időnk volt, így semmilyen programról nem kellett lemondanunk. Férjem roppant csalódott lett volna, ha nem nézheti meg a Tihanyi Apátságot, de még ez a program is belefért.

Számomra a minőségi szolgáltatás elengedhetetlen része az nyaralásnak, és itt egy másodpercben nem éreztem azt, hogy nem azt kapom a pénzemért, amire számítottam. Sőt, élőben még szebb volt minden, mint a képeken.

Nagyokat sétáltunk a Balaton partján, és még az óriáskerékre is felmerészkedtünk. Voltunk hajókázni, ami gyerekkorom óta a kedvenc programom, ha erre járunk. És még egy borkóstolás is belefért az idilli pihenésünkbe.

Mivel tavaly fantasztikusan éreztük magunkat, nem volt számunkra kérdés, hogy idén is visszalátogatunk, de ezúttal nyáron. Ezért már áprilisban elkezdtük nézegetni a lehetőségeket és az időpontokat. Miközben barangoltam a weboldalon, felfedeztem egy szuper lehetőséget, ugyanis van medencés apartmanjuk is, amely tökéletes lenne a baráti társaságunknak.

Gyorsan fel is hívtam a páromat, ugyanis a legjobb barátjának idén lesz a kerek születésnapja és eddig még nem volt elég jó ötletünk arra, hogy meglepjük őket. Párom nagyon fellelkesült, hogy rábukkantam erre a lehetőségre, ugyanis ennél ideálisabb ajándékot el sem tudott eddig képzelni Peti számára, mint egy közös, medencés születésnapot.

Azon tanakodtunk aztán este, amikor a honlapon keresztül állítottuk össze a programot, hogy miért is nem jutott eszünkbe ez magunktól. De sebaj, az a lényeg, hogy rátaláltunk erre a remek apartmanra, és biztosak vagyunk benne, hogy felejthetetlen lesz Peti 30. születésnapja.

Mivel sokat meséltünk már nekik a tavaly megvalósuló nyaralásunkról, ezért egy kicsit, viccesen előre vetítettük a meglepetésünket, ugyanis az ajándékot egy arany színű borítékba raktuk, amire ráírtam vörös betűkkel: Jelige: siófok szállás.

Már nagyon izgatottan várjuk a saját utazásunkat. De talán most még jobban, hogy barátainkkal is megoszthatjuk ezt a fantasztikus balatoni élményt.