Veletek előfordult már, hogy valamit elhatároztatok, hogy megvesztek, mert azzal jobbá tehetitek az életeteket, aztán pedig elkezdtetek szörfölni a neten és végül annak a szöges ellentétét vettétek meg, mint amiért valójában a számítógép elé ültetek? Azt kell mondanom, hogy velem ez szinte már rendszeresen megesik. Most akkor én lennék a gyenge, vagy csak nincs elég pénzem, hogy mindig mindent megvegyek, amit szeretnék? Tudom, hogy nem tudtok erre a kérdésemre válaszolni, de azért vázolnám a helyzetet.

Tehát, elhatároztam, hogy mivel jön a bikini szezon, (még addig hónapok vannak, de hát a jó munkához idő kell) így muszáj formába jönnöm, szóval amint megkapom a fizetésemet, veszek egy fittness bérletet. Mivel már nagyon rég nem voltam edzőteremben, ezért elhatároztam, hogy feltérképezem a lehetőségeket, és a legjobb ár-érték arányút fogom választani, bármennyit is kelljen kutatni. Végül is még annyira nem sietős a dolgom. Egy szép szombati délelőttön neki is kezdtem a kutatgatásnak. A lakásom közelében csak nagyon drága, vagy nagyon rossz lehetőségeket találtam, így kezdtem feladni az egészet. Aztán jött a győzködés stádiuma, hogy a mozgás fontos, muszáj egy kicsit egészségesebben élnem, főleg egy ilyen tél után, nem lehetek gyenge, ha már a bérlet meg van akkor majd biztosan eljárok edzeni. Tudjátok, az ilyenkor szokásos gondolatok jöttek elő, de még így is sikerült elcsábulnom.

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy már isten tudja, mióta de motoros kiegészítőket nézegetek. Van egy nagyon kedves barátom, aki nemrég vette meg a vadiúj motorját, és megbeszéltük, hogy tavasszal hétvégenként körbemotorozzuk az országot. Már amennyire időnk és pénzünk engedi. Nem is tudom, hogy villant be ez az emlékkép a fejembe, de biztosan ennek hatására menekültem az edzőtermeket összesítő kis szösszenetemből, és tévedtem a motoros kiegészítők oldalára. Bukósisak és védőfelszerelés egyáltalán nem kell, mert szerencsére a srácnak megmaradtak ezek a dolgok a volt barátnője hagyatékából, de azért egy motoros kesztyűnek nagyon tudtam volna örülni. Találtam is egy weboldalt, ahol isteni kínálat volt motoros kesztyűkből, és el is vesztem azok sűrűjében. Agonizáltam is talán egy kicsit, meg nem is nagyon voltam abban biztos, hogy ezt most megengedhetem magamnak, de aztán jött a megvilágosodás. Mivel olcsóbb, mint egy fitness bérlet, és a nyárig még úgy is van időm, így inkább azt a gyönyörű motoros kesztyűt választottam, amit előtte vagy órákig néztem a kijelzőmön. Különben is, edzeni otthon is lehet, de egy ilyen kesztyűt aligha rakok össze DIY módon.

Szóval nyert a divat az egészség felett, van ez így néha. Az vesse rám az első követ, akinek még soha nem volt ilyen illogikus döntése.