Nem szeretek takarítani, főzni viszont annál inkább. Érdekes, de valahogy még sosem (vagy csak nagyon ritkán) találkoztam olyannal, aki mindkettőt szereti csinálni. Van például egy nagyon jó barátnőm, aki imád takarítani. Azt mondja, hogy számára egyben kikapcsolódást is jelent ez. Általában zenére takarít, és gyakran a feszültség levezetésére szintén beválik neki. Ugyanez rám is igaz, csak nem a takarítással, hanem a főzéssel kapcsolatban. Ezzel szemben barátnőm utál főzni. Mindig viccelődünk is ezzel.

A kapcsolatom a főzéssel és az ételekkel régre nyúlik vissza. Kicsi koromban nagyon szerettem enni. A kedvenc elfoglaltságom volt, hogy ültem egy fotelban, képeskönyvet nézegettem, és közben rágcsáltam valamit: legtöbbször kekszet, süteményt és/vagy gyümölcsöt. Szerettem az édességeket, de a főtt ételekkel sem volt soha problémám, nem voltam válogatós. Viszont amikor kamaszodni kezdtem, nagyon megromlott a kapcsolatom az evéssel. Én voltam a legnagyobb gyerek a családban, ezért nekem kellett elsőként átesni a tinédzser korral járó elkerülhetetlen változásokon, melyek közé tartozik a hízás is. Nehezemre esett látni, hogy míg a kistesóim bármennyit ehettek, akkor is vékonyak maradtak, ezzel szemben ez rám már nem volt igaz. Akkoriban veszélyesen keveset ettem, és mindent megpróbáltam azért hogy lefogyjak. Annyira, hogy egy idő után kórházba kerültem. Amikor a legnagyobb veszélyen túl voltam pedig meg kellett próbálnom újra hízni, ami rettenetesen nehéz volt. Egyszerre szerettem volna meggyógyulni, de nagyon féltem a hízástól. A legnagyobb segítség az volt, hogy anyukámmal elkezdtünk főzni. Ez lett a kedvenc programom, és szépen lassan egyre több egészséges receptet tudtam elkészíteni. Azóta is az egyik legfontosabb dolog számomra az egészséges étkezés, és az olyan fogyókúrák amelyek nem ártalmasak.

Egy napon éppen a korábban már említett barátnőmmel kávéztunk, és szokás szerint szóba került a főzés meg a takarítás témája. Én elmeséltem, hogy az elmúlt napokban miket főztem, ő pedig azt hogy milyen új takarító szereket vett éppen. Ebből valahogy szóba került a greenwaykft.hu takarító gépek bérlésével foglalkozó profi weboldala.

Én nem ismertem eddig ezt a felületet, ezért amikor hazaértem, rákerestem a neten. A weboldal kinézete nagyon megtetszett, mert jól olvasható. Emellett örültem annak is, hogy sötét hátteret használnak. Sokszor vettem már észre magamon, hogy nem szívesen nézem a világos háttereket. Valamiért nagyon zavarják a szememet, túl éles fényük van. Nem véletlen hogy a szemkímélő módnál is sötét hátteret és sárga betűket szoktak alkalmazni. A greenwaykft.hu oldalán szintén vannak sárga színű feliratok, emellett pedig a legtöbb betű fehér, tehát ebben is profi az egész.

A különböző kategóriák könnyen megtalálhatók a felületen. Először a bérelhető gépeket néztem meg. Hamar felfedeztem, hogy profiknak szánt márkák tekintetében a taski takarítógép az, amit forgalmaznak. Ezen belül számos különbözőféle gép érhető el. Vannak nagyobb méretűek, melyek között találunk ráülős, ráállós, gyalog kísérős változatokat. Bérelhetünk mondjuk vállalkozásunk számára seprőgépet vagy ráülős porszívót is. Kisebb méretű taski takarítógép például az egytárcsás takarítógép, a vízszívó, a kárpit tisztító, vagy a porszívó.

Ha a gépekre kattintunk, részletesebben meg tudjuk nézni az adataikat. Én egy egytárcsás Taski takarítógépet néztem meg jobban, mert ilyen eszközt még sosem láttam azelőtt. Feltüntették itt a gép műszaki adatait, mint például munkaszélesség, fordulatszám, súly, energiafelhasználás, a motor súlya, az elérhető feszültség, a kábel hossza, a zajkibocsátás mértéke, illetve a géphez tartozó engedélyek és az érintésvédelmi osztály. Ez az egytárcsás takarítógép egyszerűen használható, biztonságos, és sokoldalú. Meglehetősen sokféle takarítási munka elvégzésére alkalmas. Ilyenek a sikálás, az alap-tisztítás, a spray tisztítás, na meg polírozás, a parketta tisztítás, a samponos szőnyegtisztítás, vagy akár a kristalizálás. Kialakításánál kényelmi szempontokat is figyelembe vettek. Ezért állítható magassággal, formatervezett irányítókarral, alacsony zajszinttel és rezgéskibocsátással, valamint halk és egyszerű beindítási lehetőséggel rendelkezik. A kényelem mellett nem elhanyagolható a biztonság sem: az irányítókar ezért zárt a kezeink biztonsága érdekében, továbbá az eszköz dupla szigeteléssel és dupla biztonsági zárral van ellátva. A működtetés rendkívül egyszerű. A kiegészítő alkatrészek vagy tartozékok rögzítéséhez nincs szükség szerszámra. Arra is figyeltek, hogy ne legyen nehéz tárolni és szállítani: a gép összecsukható, a súlyosabb részei pedig leszerelhetők. Sok fajta tartozék és kiegészítő is elérhető hozzá, amelyeket szintén pontosan feltüntettek a leírásban. Ilyenek a vezetőtányér, a súrolókefe, a víztartály, a habgenerátor, a szívóegység, az elektromos és a mechanikus adagolóegység. Ha külön kérjük, az alap kiegészítők mellett még többet is tudnak biztosítani a géphez. El tudtátok képzelni, hogy bármikor bárki bérelhet egy ilyet?…

Természetesen akármelyik, a honlapon megtalálható takarítógép hasonló részletességgel elkészített leírását is el lehet olvasni. Azt hiszem, nagyon fontos az esetleges ügyfelek számára, hogy olyan pontos információkkal rendelkezzenek a bérelni tervezett gépekről, amennyire csak lehet.

A takarítógép bérlésnek számos előnye van. Ezek például, hogy fix havi költségekkel jár a kiszámíthatatlanság helyett, a gép típusát tudják cserélni a bérlés ideje alatt – ezt egy megvásárolt eszközzel természetesen nem lehetne megtenni, 24 órán belüli szerviz lehetőséget biztosítanak, a bérlés díja már a szerelés díját is tartalmazza így nem okoz plusz kiadásokat, végül az sem egy utolsó szempont hogy amennyiben nincs tovább szükségünk a gépre, bármikor visszaadhatjuk. A takarítógép bérlés azoknak ajánlott, akik cégként sincsenek olyan anyagi helyzetben hogy vásárolni tudnának egyet, tehát akik nem szeretnének egyszerre nagy összeget fordítani erre. Akik előre látható havonta fizetendő költségeket szeretnének a kiszámíthatatlan kiadások helyett, akik nem szeretnének külön aggódni az üzemeltetés miatt, akik számára fontos hogy a feltételek rugalmasak és tetszés szerint változtathatóak legyenek. Esetleg még javasolnám ezt azoknak, akik csak egy alkalomra keresnek megbízható és jó minőségű takarítógépet. Sok olyan eset fordulhat tehát elő, amelyben szükségessé válik egy ilyen eszköz használata, például nagytakarításkor, azonban csak egyszeri alkalomról van szó – nem érné meg miatta egy ilyen nagy és egyáltalán nem olcsó gép megvásárlása. Nem is beszélve az eszköz fenntartásának későbbi plusz költségeiről, az üzemeltetésről illetve a meghibásodás esetén felmerülő szerviz díjakról. Jó tudni, hogy ha bármikor ilyen helyzetbe kerülnék, nem lenne muszáj egy teljesen új saját gépet vásárolnom, volna lehetőségem a bérlésre is.

A cégnek 20 éves tapasztalata van mind az ipari takarításban, mind pedig a takarítógépek üzemeltetéséében. Azt szintén leírják, hogy az általuk létrehozott bérlési program segítségével kisebb vállalkozásoknak és nagy cégeknek egyaránt tudnak takarítógépeket rendelkezésre bocsátani. A referenciák között láthatjuk, hogy sok ismert cég – mint az Ikea, a Tesco, az Interspar, a Praktiker, vagy az Obi – áruházait is a Taski takarítógépekkel takarítják.

Az “Elérhetőségek” feliratra kattintva megtaláljuk az iroda és a raktár pontos budapesti címét, valamint a cég email címét és telefonszámát. Még egy kis térképet is elhelyeztek itt, amin megjelölték a raktár és az iroda helyszínét.

Nekem jelenleg ugyan éppen – szerencsére – nincs szükségem takarítógépre, de sok olyan helyzetet el tudok képzelni, amelyben a greenwaykft.hu oldala, és a mögötte álló csapat nagyon hasznos segítséget tud nyújtani az ügyfeleinek.