Épp vendégségre készültem, amikor meglepődve tapasztaltam, hogy nem működik a gáztűzhely. Tegnap még rendben volt, főztem rajta egy finom húslevest, így nem értettem, mi lehet most a gond. Próbáltam megtisztítani a gázrózsákat, de nem segített.

gázszerelés gyorsszolgálat


Gyakran főzök, de ez a probléma új volt számomra, szerencsére nem kellett még hasonlóval szembenéznem. A vendégeimet soha nem várom úgy, hogy ne legyen valami finomság, amivel megkínálhatom őket, így hát kénytelen voltam lemondani a vendégséget, amikor tapasztaltam, hogy még a sütő része sem működik.

Másnap délelőtt csörgött a telefon. Az egyik barátnőm volt az, Lilla.

-Szia! Ugye jól értettük tegnap, hogy a gáztűzhelyeddel van a gond? Sikerült már megoldani?
-Dehogy sikerült, ennyi idő alatt szerinted lehetséges? Azt se tudjam, hogy álljak neki!

Ezen a kijelentésemen meglepődött a barátnőm, ugyanis szerinte nagyon egyszerű a megoldás. Már régen működhetne a tűzhely, én meg ott eszem két napja a szalámis zsemlét.
Elmesélte, hogy ők a párjával rendszeresen a vizgazfutesszerelo24.hu oldalt keresik fel, hogyha hasonló problémájuk van. Én még sosem hallottam erről a cégről, így kértem, hogy adjon nekem róla valami infót. Nekem most valamilyen gázszerelés gyorsszolgálatra lenne szükségem. Ha ez az, akkor jöhet!

Lilla mondta, hogy igen, egyfajta gázszerelés gyorsszolgálatként is tekinthetek most rájuk, ám sokkal több annál ez a cég, mint egy sima SOS gázszerelő brigád. Víz-, gáz- és fűtésszereléssel is foglalkoznak. Nem csak a szerelés, javítás szerepel a szolgáltatásaik között, hanem új készülékek beszerelését is vállalják például.
Lilláéknak ők csinálták a teljes vízrendszer bekötését és az új gázkonvektor beszerelését, amikor beköltöztek az új lakásba, de kiderült, hogy Lilla szüleinek már duguláselhárítás terén is nyújtottak segítő kezet. Szükség esetén akár egy órán belül is ki tudnak vonulni a helyszínre, ami létfontosságú lehet bizonyos esetekben. Egy WC eldugulása, vagy éppen egy csőtörés nem várhat órákat, pláne nem napokat. Profi eszközökkel és magasan képzett szakemberekkel dolgoznak, így biztosan tudnak majd valamit javasolni az én problémámra is.
Lilla mondta, hogy nem csak Budapesten, hanem a legtöbb Pest megyei településen elérhető a szolgáltatásuk, szóval bátran hívjam őket, nem lesz gond, hogy Ócsán élek.

Az elmesélt történet felkeltette az érdeklődésem, így gondoltam, szétnézek ennek a cégnek a weboldalán. Nagyon szimpatikus volt már első ránézésre is. Áttekinthető, információban gazdag leírások vártak minden szolgáltatásukról.
Ott virított az oldal tetején, hogy 0-24 órás elérhetőséggel rendelkeznek, valamint sürgős esetekben akár 1 órán belül is ki tudnak érkezni a megadott helyszínre. Ha ezt előbb tudom, biztosan nem várok eddig. Nagyon hiányzik már, hogy valami meleg ételt egyek.

A szolgáltatások közül egyértelműen a gázszerelésre fókuszáltam. A vizgazfutesszerelo24.hu az a cég, akikre egyaránt rá lehet bízni az új, csúcsmodern kivitelezésű készülékeket, valamint a régi, hagyományos berendezések javítása is rutinfeladat nekik.
Gázszerelés tekintetében foglalkoznak gázkonvektorok, gázbojlerek cseréjével és szerelésével, hívhatjuk őket radiátorok problémája esetén is, továbbá, természetesen a gáztűzhelyek is szerepelnek a repertoárjukban.

Megnyugodtam, hogy mindenféle esetre fel vannak készülve, és egyetlen típus vagy márka sincs, ami ismeretlen számukra, így jobb helyet nem is hívhatnék gázszerelés gyorsszolgálat témában.

Felvettem a telefont, és tárcsáztam. Nem kellett sokáig várni, máris megszólalt egy kedves hang a vonal túlsó végén. Feltett nekem néhány kérdést, melyek segítségével pontosabban meg lehet határozni a hiba okát. Ettől eleinte féltem, ugyanis, ha valaki, akkor én semennyire nem értek az ilyen műszaki dolgokhoz! Szerencsére nem is kellett semmilyen tudás a kérdések megválaszolásához, csupán a kialakult helyzetről kért részletes információkat. Azért kellett ezt tisztázni, hogy a szakemberek tudják nagyjából, milyen gondra készüljenek fel, hiszen nem ugyanúgy kell javítani egy készüléket, hogyha csak eltömődött egy gázrózsa, vagy, ha magával a gázvezetékkel vagy gyújtószerkezettel van probléma.

Mindezek tisztázását követően a javítás időpontját kellett megbeszélni. Az számomra is egyértelmű volt, hogy nem SOS a kialakult helyzet, így egyeztettünk egy időpontot, amikor a szerelők kiérkeznek hozzám javításra.

Megbízható szakemberekhez méltóan pontosan abban az időben érkeztek, amikorra ígérték. Váltottunk néhány szót, majd megmutattam nekik a készüléket, és azt is, hogy tényleg nem működik. Neki is láttak a szerelésnek. Már telefonban is mondták, hogy ne úgy készüljek, hogy 10 perc alatt megjavítják, hiszen a jó munkához idő kell. Semmi értelme annak, hogy olyan ember nyúljon a tűzhelyhez, aki pár percig bütyköli, bezsebeli a pénzt, majd amint kilép az ajtón, már újra jelentkezik az állítólagosan megjavított készüléken a probléma. A gázszerelő gyorsszolgálat nem csak abban kiemelkedő, hogy gyorsan kiérkeznek szükség esetén és bármikor hívhatóak, hanem abban is, hogy kizárólag profi, komoly szaktudással rendelkező szerelők dolgoznak náluk. 32 év szakmai tapasztalattal a hátuk mögött már tudják, hogy csak akkor lesz értelme a munkájuknak, hogyha az valódi megoldást hoz. Akkor fogják őket ajánlani és újra kihívni baj esetén, hogyha tényleg segítenek, és nem csak látszatmegoldásokat nyújtanak.

Egy cseppet sem bántam, hogy több időbe telik a szerelés. Inkább erre szánok időt, minthogy minden héten javíttatnom kelljen a gáztűzhelyet.
Egyébként az elvárt időtől még így is gyorsabban végeztek. Nem volt akkora probléma, mint amire én gondoltam, viszonylag egyszerűen meg tudták oldani.

A szerelés végén meg is kaptam a számlát, és majdnem dobtam egy hátast.
Ami a meglepő volt, hogy közel sem került annyiba, mint amennyire számítottam. Kiszállási díjat például egyáltalán nem is számítottak fel. Más cégeknél előfordul, hogy vagyonokat kérnek el egy-egy javításért, de itt más volt a helyzet. Alapból nem éreztem soknak az árat, de ha figyelembe veszem az ár-érték arányt is, akkor pedig kifejezetten olcsónak mondanám. Sehol máshol nem kapnék ilyen összegért cserébe ennyire kimagasló szolgáltatást!
A számla teljesen szakszerű volt, ebből is látszott, hogy komoly cégről van szó. Ez azért is fontos, mert a biztosítók számla hiányában nem fizetnek semmilyen szerelésért, azonban rengeteg szerelő akarja mindezt fű alatt megoldani. Na, ez az ő esetükben elő sem fordulhat!

Egy új hírrel is megleptek a számlát követően: megtudtam, hogy a szolgáltatásuk garanciális. Nem csak ez, amit most készítettek el, hanem minden munkájukat így csinálják. Az adott feladattól függően egy, kettő, vagy akár öt év garanciát is vállalnak a munkájukra! Nem hallottam még ilyet, de nagyon örültem neki.

Miután távoztak a szerelők, hívtam is Lillát, hogy kifejezzem a hálám. Mondtam, hogy őt külön is meghívom egy általam elkészített ebédre, ugyanis olyan szolgáltatást mutatott nekem, amit nem csak most, hanem a jövőben is 100%, hogy ki fogok még használni.

Miután kifejeztem Lillának a hálámat telefonban, gyorsan fel is avattam a frissen javított gáztűzhelyem. Készítettem rajta egy finom, kiadós vacsorát, és miközben elfogyasztottam, felhívtam édesanyám, hogy nekik is elújságoljam, mi történt velem az elmúlt napokban.