A mandulaolaj felhasználása széleskörben elterjedt a natúr kozmetikumok között. Kiváló tápanyagtartalma és ásványianyag tartalma miatt szeretettel használják arckrémek, bőrápolók kiegészítő olajaként. Érzékeny bőrűeknek, viszketős bőrűeknek, ekcémásoknak kifejezetten ajánlott, emellett csecsemőknél és babamasszázson is sokat használják.

Amikor terhes lettem, be is szereztem egy üvegnyi mandulaolajat a kedvenc természetes anyagokat forgalmazó webshopomból, a Humanity Áruházból, na de elsősorban nem a csecsemőmasszázs miatt. A szülésfelkészítőn mondta el a szülésznő, hogy vannak nagyon hangzatos nevű, nagyon drága szülészeti gélek, melyek a vajúdás, kitolás fázisában segítenek a babának megszületni, kvázi síkosítják a terepet. Ezeknek a hátránya, hogy tartalmaznak néhány adalékanyagot, melyek nem természetesek, és mint említettem, nagyon drágák. A szülésznő elmondta, hogy komplikációmentes szülésnél ők javasolják a mandulaolaj használatát, mely segíthet a baba könnyebb megszületésében.

Kicsit furcsának hangzott első hallásra, de második hallásra rájöttem, hogy miért is ne?! Hiszen természetes alapanyag a mandula, az olaj surlódáscsökkentő hatású, így akár még hasznomra is lehet. Felkerestem tehát a Humanity Áruházat, és elolvastam az egész Mandulaolaj adatlapot. Az érdekelt leginkább, hogy milyen forrásból származik az olaj, mert tényleg csak a legtisztább anyagot szeretném felhasználni a születendő kisbabám körül.

mandulaolaj

Származását tekintve a mandulaolaj Spanyolországból érkezett a webshopba, kiváló minőségű, gyógyszerkönyvi tisztaságú, hidegen sajtolt olaj. INCI elnevezése: Prunus amygdalus dulcis, minden engedéllyel rendelkezik. Összetételét tekintve olajsav és linolsav alkotja, tele van omega-9 zsírsavakkal, és E-vitaminban, B1, B2, B6 vitaminban gazdag, bőrnyugtató és sebgyógyító hatású. Szülés után a mandulaolaj használható a szülés körüli sebek kezelésére, illetve babamasszázs végzésére is. Kiválóan elegyíthető shea vajjal, olívaolajjal és egyéb hidegen sajtolt természetes eredetű olajokkal.