Mindig is akartam írni a horoszkópokról, így eljött ennek is az ideje. Régebben nagyon nem érdekelt az ezotéria, de amióta az egyik barátnőm beiratkozott egy ilyen tanfolyamra, és mesélt róla, azóta én is elmélyedtem benne. Ezt – sajnos – sokan úgy képzelik el, mint valami kuruzslást, pedig igenis van tudományos alapja, és igenis van hatása a csillagok állásának az életünkre. Ezt a témát körbejárva rendeztek egy rendezvénysorozatot az egyik vidéki nagyvárosban, ahová én is ellátogattam. A fő irányvonal az volt, hogy lemossa magáról az ezotéria azt a megbélyegzést, miszerint ez csak kitalált, fiktív, és csupán megvezeti az embereket. Több olyan előadást hallgattam végig, amik tudományos alapokra voltak helyezve, és teljes mértékben egyetemi szintű tudást adtak át, ezzel is közelebb hozva a kétkedőket.

A programok között volt időm körbejárni a helyet, ismerkedni, és rengeteget beszélgetni a többi érdeklődővel. Így esett meg, hogy egy hölggyel órákat beszélgettünk az életünk alakulásáról, a csillagok befolyása alatt. Persze, ezen kívül előkerültek teljesen hétköznapi témák is, mint például a divat. Kifejezetten jól öltözött volt a hölgy; egy kicsit molett, de rendkívül csinos. Egy idő után – mivel szúrta az oldalam – megkérdeztem, hogy honnan van a ruhája, mert valami hasonlót én is régóta szeretnék. Elmosolyodott, majd mondta, hogy nem én vagyok aznap az első, aki megkérdezi, de nekem is nagyon szívesen elmondja, hogy egy internetes ruhaboltból vásárolta, és ajánlja nekem is. Ő azért kedvelte meg, mert ott talál molett ruhákat olcsón. Én mondjuk egyből valami drága boltra tippeltem volna, mivel ugyanazt a minőséget adta, viszont, ha még az ára is jó, akkor ez mindenki számára elérhető lehet. Elmesélte, hogy úgy talált rá a boltra, hogy miután már hosszú ideje nem talált semmi tetszetőset az üzletekben, elkezdett az interneten kutatni, majd rámosolygott a szerencse.

Azóta pedig csak onnan hajlandó beszerezni a ruháit, és a téli szettektől kezdve a nyáriig mindent megtalál. Gyorsan meg is néztem az oldalt, mert érdekelt a kínálat, és kapásból ki is választottam több rövid nadrágot, és felsőrészt, ugyanis ebben a nagy melegben megjött a kedvem lazábban öltözni. Telefonról is le tudtam adni a rendelést, amire azt írták, hogy kb. 3-14 napon belül meg is érkezik. Mivel a rendezvénysorozatnak addigra már vége lesz, így pont jól jövök ki időben.  Mivel minden szezon elején van készletkisöprés az előző szezon darabjaiból, így lecsaptam jó néhány melegebb holmira is, hogy majd azzal kezdjem a hidegebb időt. A hölgynek is megmutattam, hogy miket választottam ki, ő pedig elismerősen bólogatott, és az egyikre azt mondta, hogy már neki is van és, és szuper anyagból készült.

Ahogy görgettem a webshopot, úgy eszembe jutott édesanyám, aki egy irodában ül egész nap, és hetekre előre kell megterveznie, ha el akar menni vásárolni, mivel annyira nincs ideje. Gyorsan el is küldtem neki a linket, hogy akár munka közben is ránézhet, hátha talál valami kedvére valót. Így is lett: több olyan darabot is talált, amit az irodában is hordhat, mégis kellemes viselet, és jól érzi magát benne. Nyáron amúgy is nehéz a hivatali öltözék, náluk pedig erre vonatkozóan is előírások vannak, így több szempontot is figyelembe kell venni a ruhaválasztáskor. Viccesen megjegyeztem anyukámnak, hogy a horoszkópja azt írja, hogy most kell új ruhákat beszerezni, mert kihagyhatatlan lehetőségek jönnek a munkahelyén.

Amióta pedig online vásárolok, úgy érzem, hogy megkímélem magam valamitől, amit régen nagyon nem szerettem: a tömegtől. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem megyek emberek közé, csupán annyi a különbség, hogy több időm van beülni egy kávéra a barátnőkkel, ahelyett, hogy bolyongok egy hatalmas áruházban.