Ép testben ép lélek, ahogy a mondás is tartja. Nagyon régóta gondolom úgy, hogy az egészségünk megóvása érdekében alkalmanként kötelesek vagyunk kikapcsolódni. A kikapcsolódás pedig mindenkinek mást jelent. De az biztos, hogy nem szabad magunktól sajnálni az időt és ha megnyugvásra van szükségünk, akkor ennek eleget kell tennünk.

Tavaly nyáron sehova nem tudtunk elmenni a kedvesemmel. Vagy a pénzünkre volt szükségünk, vagy az idő nem volt megfelelő, vagy nem volt jó az alkalom egyikünknek sem. Ezért egy őszi kirándulást találtunk ki magunknak, hiszen a vénasszonyok nyara tavaly is csodálatos idővel kecsegtetett. Egy ismerősünk közösségi oldalra kitett képein láttuk, hogy Harkányban voltak a nyáron. Nagyon tetszettek nekünk a képek, ezért rákerestünk az interneten arra, hogy harkány szállás.

Első ránézésre nem volt könnyű választanunk, mivel gyönyörű helyen van, több szálloda és panzió is található itt. De aztán rövid keresgetés után felfedeztük a Baranya Hotelt, ami helyileg éppen a gyógyvizes fürdővel szemben található. Megnéztük, hogy milyen szobákat kínálnak és milyen extrákkal van felszerelve maga a hotel.

harkány szállás

Amellett, hogy a szobák nagyon jól néztek ki és roppant kényelmesnek tűntek, a szállodában szauna is üzemelt, úszómedence és jakuzzi is. A közös terei nagyon igényesek és rengeteg lehetősége van az itt pihenőnek a nyugodt, kényelmes kikapcsolódásra. Az étteremnek kinti és benti része is van, ráadásul mindenhol rengeteg növény található. Ez nekem nagyon fontos, mert megveszek a növényekért. Itthon is van egy konyhakertem.

Ráadásul, ami külön nagyon csábító ebben a helyben, hogy rengeteg akcióval készülnek az évnek szintem minden szakaszában. Így, ha az ember jól időzít és egy kicsit rugalmasabb, akkor nagyon kedvező áron juthat hozzá egy kiadós feltöltődéshez. Mi is egy ilyen általuk szervezett akció keretében mentünk el végül tavaly október végén.

Nagyon megérdemeltük már azt a hosszú hétvégét és Harkány szállása mindent meg is tett azért, hogy az egész éves fáradtságunkat és magunkkal húzott terheket itt lepakolhassuk és jól itthagyhassuk. Nagy szerencsénkre végig csodálatos időnk volt, így semmilyen programról nem kellett lemondanunk. Férjem roppant csalódott lett volna, ha nem nézheti meg a Siklósi várat, de még ez a program is belefért.

Számomra a minőségi szolgáltatás elengedhetetlen része az ízletes ételek felszolgálása. Mondhatom minden fogás után megnyaltam mind a tíz ujjam. Varázslatos, ahogy a szakács fűszerezte az ételeket, ráadásul minden nap a változatos volt az étrend. Az biztos, hogy nagyon jól voltunk tartva.

Nagyokat sétáltunk a hotel kertjében, még az emberi méretű sakk táblát is kipróbáltuk, bár sajnos ebben nem voltam túl ügyes, mivel ilyen nagy méretben képtelen voltam átlátni a táblát. De aztán a véres és megalázó vereségemet a párom kompenzálta azzal, hogy befizetett egy nagyon megnyugtató kényeztető masszázsra. Hát, ha legközelebb is ez jár a vereségért, akkor még nyerhet ellenem párszor!

Mivel tavaly fantasztikusan éreztük magunkat, nem volt számunkra kérdés, hogy idén is visszalátogatunk, de ezúttal nyáron. Ezért már áprilisban elkezdtük nézegetni a lehetőségeket és az időpontokat. Miközben barangoltam a szálló oldalán, felfedeztem egy szuper lehetőséget. Van rá mód, hogy ajándékutalványt vásároljunk náluk és befizethessük szeretteinket, hogy ők is kipróbálhassák ezt a remek szállodát és megismerjék Harkány gyönyörű városát.

Gyorsan fel is hívtam a páromat, ugyanis a szüleinek idény nyáron lesz a 35. házassági évfordulójuk és eddig még nem volt elég jó ötletünk arra, hogy meglepjük őket. Párom nagyon fellelkesült, hogy rábukkantam erre a lehetőségre, ugyanis ennél ideálisabb ajándékot el sem tudott eddig képzelni a szülei számára.

Azon tanakodtunk aztán este, amikor a honlapon keresztül állítottuk össze a csomagot (milyen extra szolgáltatásokra fizetjük be őket), hogy miért is nem jutott eszünkbe ez magunktól. De sebaj, az a lényeg, hogy rátaláltunk erre a megoldásra, és biztosak vagyunk benne, hogy Zsolt szülei is felejthetetlen időt fognak itt eltölteni.

Mivel sokat meséltünk már nekik a tavalyi, ősszel megvalósuló nyaralásunkról, ezért egy kicsit, viccesen előre vetítettük a meglepetésünket, ugyanis az utalványt egy arany színű borítékba raktuk, amire ráírtam vörös betűkkel: Jelige: harkány szállás.

Már nagyon izgatottan várjuk a saját utazásunkat. De talán most még jobban, hogy a szülők is elmeséljék nekünk az itt szerzett élményeiket!